Előfizetői tartalom

Főleg a gyakorlati elemek hiányoznak a magyar felsőoktatásból

Portfolio
A Continental jelentős beruházónak számít Magyarországon, hiszen az elmúlt években több tízmilliárd forint értékben telepített új projekteket itteni üzemeibe. Bár autóipari vállalatról van szó, a fehérgalléros munkavállalóinak többsége gazdasági területen szerzett diplomát. Markus Strothjohann, a Continental magyarországi HR-vezetője főleg a gyakorlat-orientált oktatást hiányolja a magyarországi képzésekről, de már lát ebben javulást. Szerinte a külföldön diplomát szerző szakemberek jobban tudják használni a tudásukat, és komfortosabban érzik magukat üzleti szituációkban, főleg ha angolul kell megszólalni. A pályaválasztás előtt állóknak egy ismert amerikai tévés gondolatával üzent a HR-vezető.

A magyar felsőoktatási piacon egyre erősebb a verseny, még a legnépszerűbb programok esetében is, mint a közgazdaságtudományi BA és MA kurzusok. Ön szerint általánosságban olyasmit kapnak a hallgatók, amire valóban szükségük van a munkaerőpiacon? A technológiai változások sok új készséget hoznak a vállalatokhoz, de fontos, hogy maga az oktatás is fejlődjön. Úgy gondolom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés