Mozgalmasan telt az elmúlt hét a magyar tőzsdén, azonban várhatóan az előttünk álló néhány nap folyamán sem lesz hiány izgalmakból, a négy hazai blue chipek grafikonját áttekintve megnéztük, hogy mire érdemes majd figyelni az előttünk álló héten.
Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

OTP


Az OTP tavaly júniustól október végéig oldalazott, majd az árfolyam november első felében hatalmas szárnyalásba kezdett. Az OTP ezt követően erőt gyűjtött, majd a bankpapír tavaly decemberben 11 850 forintnál új történelmi csúcsra emelkedett. Bár az árfolyam ezt követően lefordult, a 11 155 forint és 11 055 forint közötti támaszzóna kétszer is megállította az esést, és az OTP január első hetében ismét emelkedni kezdett. A január első felében látott emelkedés során az OTP 11 900 forintnál ütött új történelmi csúcsot, majd az árfolyam ismét lefordult és a részvény a 11 850 forintos támasz alá került.

Az elmúlt napok folyamán az árfolyam ismét lefelé vette az irányt, amennyiben az esés folytatódik, a következő meghatározó támaszzónát 11 165-11 055 forintos sáv jelenti majd az OTP számára. A jelenlegi szintekről felfelé mozdulva el, első körben a 9-napos mozgóátlag jelenti a következő ellenállást, 11 430 forintnál, majd a 20-napos mozgóátlag felé fordulhat a vevők figyelme 11 580 forintnál.

Lefordult a Mol, de lehet még tér a Telekom emelkedése előtt

Mol


A Mol tavaly nyár eleje óta egy emelkedő trendcsatornában halad felfelé, az árfolyam decemberben felfelé próbált kitörni a csatornából, majd a sikertelen kitörési kísérlet után a Mol lefordult, azonban a trendcsatorna aljáról december végén felpattanás következett. Az olajcég részvényei januárban sikeresen leküzdötték a 3200 forintos ellenállást, majd a szint visszatesztelése után újabb emelkedő hullám indult. Az árfolyam az elmúlt napokban azonban lefelé vette az irányt, majd a Mol pénteken letörte a 3200 forintos szintet. Ha folytatódik az esés, a következő meghatározó támaszt az emelkedő csatorna alsó trendvonala jelenti majd, 3126 forintnál. Felfelé, a 3200-as szint fölé visszakerülve a 20-napos mozgóátlag állhat a további emelkedés útjában, 3247 forintnál.

Lefordult a Mol, de lehet még tér a Telekom emelkedése előtt

Richter


Bár a Richter tavaly szeptembertől februárig egy emelkedő csatornában kapaszkodott felfelé, a társaság negyedik negyedéves gyorsjelentése után lefordult az árfolyam, és a részvény letörte az emelkedő csatorna alsó trendvonalát 5567 forintnál. A Richter 2017. júniusi csúcsára és a tavaly júliusi mélypontjára húzott Fibonacci kiterjesztés alapján a 38,2 százalékos szintet is letörte a papír, 5554 forintnál, jelentős teret nyitva meg ezzel a további csökkenés lehetősége előtt. Lefelé, a következő kiemelt támaszt az 5000 forintos szint jelenti majd a Richter számára. A jelenlegi szintekről ugyanakkor felfelé mozdulva el, a 38,2 százalékos Fibonacci szint, és az emelkedő csatorna alsó trendvonala immár ellenállást jelent, 5567 forintnál.

Lefordult a Mol, de lehet még tér a Telekom emelkedése előtt

Magyar Telekom


A Magyar Telekom számára a tavaly novemberi szárnyalás után decemberben lecsorgás következett, míg a részvény január első felében ismét emelkedni kezdett. Bár az árfolyam lendülete ezt követően elfogyott, a telekomcég papírjai a január végén ismét erősödtek, a részvény ezzel felfelé tört ki a 455-460 forint közötti ellenállási zónából. Az elmúlt napok folyamán az árfolyam gyakorlatilag oldalazott, a jelenlegi szintekről felfelé mozdulva el, a 20-napos mozgóátlag jelenti a következő megállót 464 forintnál, majd a vevők figyelme 61,8 százalékos Fibonacci szint felé fordulhat, 471 forintnál. Mindemellett a 460-455 forintos tartomány immár támaszzónát jelent.

Lefordult a Mol, de lehet még tér a Telekom emelkedése előtt