Előfizetői tartalom

Letartóztatták az Audi vezérigazgatóját

Portfolio
Egy héttel ezelőtt a nyomozók átvizsgálták Rupert Stadler lakását, ma délelőtt pedig ingolstadti otthonában őrizetbe is vették az Audi első emberét. A letartóztatásra azért került sor, mert a hatóságok attól tartanak, Stadler a dízelbotrányban érintett más vezetőkkel összebeszélhet, közös verziót találhat ki a botrányról, és akár bizonyítékokat is megsemmisíthetnek. Német lapértesülések szerint Stadler a következő napokban találkozott volna azokkal a kollégáival, akik még 2015-ben informálták a csalássorozatról, hogy olyan egységes történetet gyártsanak, amivel kibújnának a felelősségre vonás alól, ezt előzték meg a hatóságok a mai akcióval. A vád csalás és okirathamisítás.

Még folyamatban van a meghallgatás azzal kapcsolatban, hogy marad-e őrizetben az Audi-vezér - tette hozzá a Volkswagen szóvivője. Az Audi egyelőre nem kommentálta a Reutersnek az értesüléseket. Müncheni ügyészek közlése szerint azért tartóztatták le a cégvezért, mert a nyomozó hatóságok attól tartanak, hogy a dízelbotránnyal kapcsolatban bizonyítékokat akart elrejteni.Forrás:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés