Előfizetői tartalom

Magyar volt a kávékirály, akinek az olaszok és a fél világ az igazi eszpresszót köszönheti

Kevesen tudják, de az egyik legnépszerűbb olasz kávébrand mögött egy első világháborús magyar veterán áll, aki egy olyan technológiával forradalmasította a kávéfogyasztás kultúráját, ami lehetővé tette, hogy a frissen pörkölt kávé úgy jusson el a háztartásokba, presszókba, hogy megőrizze a bogyók illékony zamatát. Az azóta világmárkává nőtt cég vezetői a mai napig büszkék a magyar gyökerekre.

Ha valakinek a trieszti magyar konzulátuson van dolga, azt gondolhatja, a véletlen műve, hogy az az egyik legnépszerűbb olasz kávébrand főhadiszállásának közvetlen szomszédságában van. De nem, ahogy az sem, hogy a tiszteletbeli konzul Anna Rossi Illy, az Illy kávédinasztia egyik leszármazottjának özvegye. De mi köze a magyar diplomáciának a kávéhoz? Bár a név hallatán senki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés