Scott Minerd, a Guggenheim Partners befektetési vezetője már többször nyilatkozott pesszimistán az amerikai gazdaság előtt álló akadályokról és az amerikai tőzsdék várható esésével kapcsolatban, természetesen a tegnapi esés után is megszólalt, Twitter üzenetben írta le véleményét a piaci eseményekről.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Minerd szerint úgy tornyosul a teljes gőzzel előre haladó amerikai gazdaság előtt az amerikai vállalati adócsökkentések által ütött, 2020-ra várható költségvetési lyuk és az emelkedő infláció és a túlhevülő munkaerőpiac megfékezésére megemelt amerikai kamatok által kiváltott problémák, mint az a bizonyos jéghegy a Titanic előtt.
Minerd már hónapok óta figyelmezteti a befektetőket, hogy az utóbbi idő részvénypiaci ralija csak rövid életű lesz, az emelkedő kamatok ugyanis emelkedő finanszírozási költségeket jelentenek a vállalatoknak, ami még visszaüthet a tőzsdéken. Minerd többször figyelmeztetett arra is, hogy a vállalati adók csökkentése rövid távon kedvezően hat a vállalatok profitabilitására, de komoly költségvetési hiányt is okozhat a következő években.

A Guggenheim befektetési vezetője szerint egyébként még túl korai kijelenteni, hogy a bull piacnak vége lenne, szerinte a tegnapi esés inkább csak annak köszönhető, hogy az október jellemzően igencsak volatilis hónap.

(MarketWatch)