Előfizetői tartalom

Már csak pár napra elég Magyarország gáztartaléka

Portfolio
Szinte teljesen kiürültek a hazai kereskedelmi földgáztárolók - írta a Magyar Nemzet. A 4,4 milliárd köbméter összkapacitású állami tulajdonú tárolók - a zsanai, a hajdúszoboszlói, a pusztaedericsi és a kardoskúti - töltöttsége alig haladja meg az öt százalékos szintet. Így már csak 220 millió köbméter földgáz van a befogadókban. Ami a jelenlegi napi 65-70 millió köbméter körüli felhasználás mellett három-négy napig fedezné az ország szükségleteit.

A szőregi biztonsági tároló készletei is leapadtak, ott a jogszabályban előírt 1,2 milliárd köbméter vésztartalékot valamivel meghaladó mennyiség lehet a lap által idézett szakemberek szerint a Magyar Földgáztároló Zrt. és az MMBF Zrt. készletadatait alapján. A kormány ugyanakkor az orosz állami gázipari óriás, a Gazprom számára is végzett bértárolást. A kabinet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés