Előfizetői tartalom

Már mindenki leírta, mégis megmutatta a Microsoft, hogy kell lenyomni az Apple-t (TOP 10 sztori - 10.)

Portfolio
16 évvel ezelőtt, a technológiai lufi kidurranása után, amikor a Microsoft elvesztette a világ legnagyobb vállalata címet, nem sokan fogadtak volna rá, hogy egyszer vissza fogja tudni szerezni. A történelem azt mutatja, hogy ezt a címet csak ideig-óráig lehet birtokolni és általában nem lehet visszakerülni az élre. Az idő eljár az óriáscégek felett, a technológia változik, nincs második esély. Erre most rácfolt a Microsoft, amely idén lekörözte az Apple-t és visszaszerezte a rég elvesztett koronát. Utoljára 2002 volt az az év, amit a Microsoft úgy zárt, mint a világ legnagyobb vállalata.

Sok iparági szakértőt meglepett, amikor négy és fél évvel ezelőtt Satya Nadella került a Microsoft vezérigazgatói székébe. De nem okozott csalódást a vezető, aki kinevezése előtt a Microsoft online és üzleti szolgáltatások divíziójának kutatás-fejlesztésért felelős alelnöke volt. Az első intézkedése az volt, hogy a Steve Ballmer által erőltetett mobilstratégiát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés