Előfizetői tartalom

Már nem az iPhone az Apple erőssége

Portfolio
Közel 6 százalékos plusszal indíthatja az Apple árfolyama a mai kereskedést azt követően, hogy a társaság közzétette első negyedéves gyorsjelentését. Bár a legfontosabb termék, az iPhone bevételei tovább zuhannak, a kínai eladások stabilizálódni látszanak és a szolgáltatások, valamint a kiegészítők mint az Apple Watch iránt erősödő érdeklődés segít ellentételezni az iPhone-eladások hanyatlását. A társaság további 75 milliárd dolláros saját részvény vásárlást is bejelentett.

Nem alakulnak túl jó az iPhone-eladások az Apple-nél, az okokstelefon-értékesítésekből származó bevételek 17 százalékkal zuhantak a január-márciusi időszakban az egy évvel korábbi szinthez képest és kismértékben elmaradtak az elemzői várakozásoktól is. A kínai eladások gyengélkedését látva az Apple csökkentette az iPhone-ok árát Kínában, aminek a negyedév vége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés