FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Még mindig nem ábrándultak ki a magyarok a részvényekből

Portfolio
Hiába volt rázós a tavalyi negyedik negyedév a globális tőzsdéken, a magyar háztartások részvényállománya nem csökken: november végén a háztartások hazai részvényállománya közel csúcson volt, a részvényalapok állománya pedig soha nem látott magasságba emelkedett. Bár novemberben a háztartások részvénytranzakciói nagy mínuszt mutattak, viszont az árfolyamok emelkedésének köszönhetően az átértékelődés pozitív hatással volt az állományra - derül ki az MNB legfrissebb statisztikáiból.

Rekordközelben volt november végén a háztartások hazai részvényállománya - derül ki az MNB legfrissebb adataiból. 590,1 milliárd forint értékben rendelkeztek a háztartások részvénnyel, ami már kevesebb mint 1 százalékkal marad el a történelmi csúcsnak számító április végi szinttől (594 milliárd forint). Az egy évvel ezelőtti értékhez képest jelentős a növekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés