Két új vádpontot fogalmaztak meg a tokiói ügyészek a Nissan korábbi elnökével, Carlos Ghosnnal szemben - nyilatkozta a letartóztatott egykori vezető ügyvédje.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Pénzügyi szabálytalanságokkal vádolják Carlos Ghosnt, a vádak szerint három éven keresztül, 2015 és 2017 között a valósnál alacsonyabb jövedelmet vallott be és átmenetileg a személyes befektetési veszteségeit a Nissanhoz transzferálta 2008-ban.

A japán autógyártó egykori vezetőjét november 19-én tartóztatták le, jövedelmének eltitkolását gyanítva és pénzügyi szabálytalanságok miatt vádat emeltek a megbízott igazgató és az egész vállalat ellen is. Ghosn valószínűleg letartóztatás alatt lesz egészen addig, amíg 6 hónapon belül meg nem kezdődik a tárgyalása, de az ügyvédei kérvényezték az óvadék melletti szabadlábra helyezést - írja a Reuters.

Az autógyártó egykori vezetője a vádakat tagadja, szerinte megalapozatlanok, az ügyvédei pedig azt állítják, hogy minden a Nissan igazgatóságának beleegyezésével történt. Ghosn bevallása szerint felkérte a Nissant, hogy átmenetileg vállalja át a devizaügyleteit, miután 2008-2009-ben a bankja több fedezetet kért tőle. A feltétel az volt, hogy minden veszteséget és nyereséget Ghosn vállal majd, és a nyugdíja volt a fedezet. Állítása szerint végül a kontraktusok visszakerültek Ghosn nevére és a Nissan nem szenvedett el ebből veszteséget.

(Reuters)