Előfizetői tartalom

Megremegtek a tőzsdék, régen láttunk olyat, mint 2018-ban

Portfolio
Izgalmas volt 2018 a tőzsdéken, több év rali után a részvénypiacok többsége lefordult, év végére pedig egyre masszívabb esés rajzolódott ki, a volatilitás pedig régen nem látott szintre ugrott. A magyar tőzsde minimális esésével a legjobbak között volt tavaly, a Richter zuhanását és a Magyar Telekom esését kompenzálta az OTP és a Mol emelkedése.

2018 nem a részvények éve volt, a befektetőket részben az bizonytalanította el, hogy a globális növekedési kilátások részben az Egyesült Államok és Kína (valamint részben Európa) között zajló kereskedelmi háború miatt romlottak, ráadásul a fontosabb jegybankok is kezdik elzárni a pénzcsapokat emiatt kevesebb pénz jut a kockázatosabb eszközökbe, így a részvényekbe is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés