Előfizetői tartalom

Megvan a globális kereskedelmi háború első igazán nagy áldozata

Csak lézengtek a munkások az elmúlt napokban a világ egyik legnagyobb hálózati eszközgyártója, a kínai ZTE gyáraiban, az olcsó telefonjairól is ismert cég gyakorlatilag leállította működését, miután az Egyesült Államok úgy döntött, hogy elvágja legfontosabb amerikai beszállítóitól. Ha nem lesz megállapodás a kínaiak és az amerikaiak között, akkor könnyen lehet, hogy megszűnik a kínai óriásvállalat. Remény még van, Donald Trump azt ígéri, hogy megmenti a vállalatot, de könnyen lehet, hogy nem önzetlenségből segít, a végén még ő keres a szívességen.

Kereskedelmi háborúzik Kína és AmerikaDonald Trump amerikai elnök számtalanszor kritizálta Kínát azért, mert szerinte a két ország közötti kereskedelmi feltételek egyenlőtlenek, idén márciusban pedig robbant a bomba, és Trump importvámokat vezetett be egy sor termékre, ezzel gyakorlatilag kereskedemi háborút robbantva ki. Az acél-és alumínium termékekre kivetett importvámokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés