Előfizetői tartalom

Melyik szlovén céget vegyük meg? Szavazz!

Portfolio
Szlovénia privatizációs kormányprogramot indított, összesen 15, részben vagy egészben állami tulajdonú vállalat teljes állami részvénypakettjének eladását célozták meg. Az eladósorba került cégek között van bank és távközlési cég, légitársaság és sílécgyártó, vegyipari vállalat és élelmiszergyártó. A privatizációban magyar cégek is aktívak lehetnek, Olvasóinktól most azt kérdezzük, melyik szlovén cégben legyen magyar tulajdon?

Adria Airways A szlovén nemzeti légitársaság, az Adria Airways többségi tulajdonosa a szlovén állam, amely közvetlen és közvetett módon 91%-os részesedéssel rendelkezik a cégben. A masszív veszteségek után 2010-ben az állam és több állami bank a korábban nyújtott hitelek tulajdonrésszé konvertálásával szállt be a légitársaság megmentésébe. Az Adria Airways a legkisebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés