Mesterséges intelligenciával foglalkozó labort hoz létre az Egyesült Királyság, National Artificial Intelligence (Nemzeti Mesterséges Intelligencia - NAI) néven - írja a CNBC. A labor egészségügyi megoldásokkal foglalkozik majd, a kormány 250 millió fonttal támogatja majd a projektet.

Az egészségügyi technológiákról is szó lesz a Portfolio Private Health 2019 Fórumán. Regisztráljon Ön is!A labor személyzete olyan AI-technológiákon dolgozik majd, melyek meggyorsítják a rákszűrést, segítik a szívrohamok kockázatainak és a demenciára utaló jelek kiszűrését.

"A precíziós mesterséges intelligencia készen áll az egészségügyi alkalmazásra és a ma megtett befektetés egy lépés a megfelelő irányba, hogy az NHS [a brit közegészségügyi rendszer] világelső legyen e technológiák alkalmazásában" - mondta az NHS ügyvezetője, Simon Stevens.

Az AI egyébként egyre szélesebb körben kerül alkalmazásra az egészségügyben: 2018 augusztusában egy szembetegségeket észlelő mesterséges intelligenciát fejlesztett a London's Moorfields Eye Hospital NHS Foundation Trust, a DeepMind Health és a University College London Institute of Ophthalmology.

Az egészségügyi technológiákról is szó lesz a Portfolio Private Health 2019 Fórumán. Regisztráljon Ön is!