Előfizetői tartalom

Mi lesz az Amazonnal a világ legdrágább válása után?

Portfolio
A héten bejelentette a világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos, hogy 25 évnyi házasság után elválik feleségétől, MacKenzie-től. Nagy kérdés, hogy mi lesz a 136 milliárd dolláros vagyonnal, aminek nagy része Amazon-részvényekben van. A Wall Street már el is kezdett aggódni amiatt, hogy okoz-e ez valami változást a cég irányításában és ezzel összefüggésben a vállalat ambiciózus növekedési terveiben.

A váláskor egy 16 százalékos Amazon-részesedésen is osztozkodik majd a házaspár, ami jelenleg 130 milliárd dollárt ér. Előbb-utóbb ki fog derülni, hogy ebből mennyi kerül MacKenzie-hez, mert Jeff Bezos minden részvénymozgását be kell jelenteni, így legalább egy SEC-közlemény várható. Még ha ez nem is lenne kötelező, de az 5 százalék feletti tulajdonszerzés bejelentése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés