A részvénypiac esésért nagyrészt a technológiai részvények felelősek most. De miért pont ezt a szektort bántják?
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A mostani részvénypiaci esésben nagy szerepük van a technológiai részvényeknek, a Nasdaq tegnap a Brexit óta nem látott zuhanást szenvedett el (százalékban nézve). Úgy tűnik, hogy a befektetők elkezdtek végre reagálni azokra a rossz hírekre, amelyek néhány hónapja a techrészvények felett lebegnek és az is elképzelhető, hogy jelentési szezon előtt gyorsan ki akartak még szállni a befektetők.

A szektor lejtmenete mögött állnak olyan makrogazdasági okok, mint az emelkedő kötvényhozamok és kamatok, de a jelentési szezon közeledte sem kedvez a hangulatnak. A technológia szektornak azért különösen aggasztó a jelentési szezon, mert a kínai-amerikai kereskedelmi háborúban számos technológiai terméket sújtottak vámokkal.

A személyi számítógépek piacát a kapacitáshiányok vethetik vissza, ami a világ legnagyobb PC-chipgyártójánál, az Intelnél jelentkezett. És ez még rosszabb lesz, ahogy közeledik a karácsonyi vásárlási szezon, ami a fogyasztói elektronikai cikkek eladása szempontjából a legforgalmasabb időszak. Az internetes cégek körüli adatbiztonsági kérdések kapcsán pedig attól tartanak a befektetők, hogy a Facebook és az Alphabet növekedési rátái megszenvedhetik.

(Marketwatch)