Előfizetői tartalom

Mit tanultunk a tíz évvel ezelőtti Lehman-csődből?

Portfolio
Tíz évvel ezelőtt ment csődbe a Lehman Brothers, ami olyan eseménysor kezdete volt, amire nagyon kevesen számítottak. A csőd mély nyomot hagyot a tőzsdéken is, rég nem látott esés bontakozott ki, van olyan tőzsde, amelyik még mindig nem heverte ki a megrázkódtatásokat. A befektetők számára a sok tanulság közül az egyik legfontosabb, hogy függetlenül attól, mennyire érzik a tőkepiaci környezetet biztonságosnak, érdemes diverzifikációval, stopp-loss megbízásokkal, a pozíciók méretének helyes megválasztásával megfelelően kezelni a kockázatot, mert nem a 2008-2009-es volt az utolsó.

Masszív esés a világ tőzsdéinA Lehman csődje valósággal sokkolta a befektetőket, ugyanis mindenki arra számított, hogy valaki előbb-utóbb mégiscsak megmenti a bankot, ha más nem, akkor az állam. Az, hogy ez elmaradt, már aznap nagy esést okozott a részvénypiacokon, az irányadó amerikai indexek 3,5-4,4 százalék közötti eséssel zártak, a fontosabb európai tőzsdéken 3-4...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés