Előfizetői tartalom

Patthelyzet az Audinál: visszavonták a bérajánlatot

Portfolio
Sikertelenül folytatódott a bértárgyalás a héten az Audi Hungáriánál, a vezetőség a szakszervezet utolsó, decemberi ajánlatát túlzónak és elrugaszkodottnak értékelte. Az Audi álláspontja szerint az még a kezdeti szakszervezeti ajánlatnál is magasabb bértömeget jelentett volna, így az ajánlatot nem fogadták el. A vállalat képviselői a munkáltató eredeti, és ez idáig egyetlen hivatalos ajánlatát is visszavonták, jelezve, hogy a tárgyalásokat az elejéről kívánják kezdeni - számolt be az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ).

A visszavont munkáltatói ajánlat szerint az autógyártó minden dolgozójának egységesen bruttó 25 ezer forintnyi alapbéremelést ajánlott volna 2017-re és 2018-ra vonatkozóan. A választható béren kívüli juttatások keretösszegét a 2017-es évre 595 ezer, míg 2018-ra 620 ezer forintban határozták volna meg. Decemberben az AHFSZ ehelyett 45 ezer forintos alapbéremelést és 650...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés