Hatalmasat zuhantak a tengerentúli tőzsdék tegnap, miután a globális kereskedelmi konfliktus nyomán felerősödő növekedési félelmek és az emelkedő állampapír hozamok együttesen alaposan elrontották a részvénypiacok hangulatát. Rövid távon a technikai kép elromlott, távolról nézve azonban a mostani esés még belefér a korrekció kategóriába.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Hatalmasat estek a tengerentúli tőzsdék szerdán, az emelkedő kötvényhozamok és a globális kereskedelmi háború a világgazdaság növekedésre gyakorolt negatív hatásai együttesen alaposan elrontották a hangulatot, a nap végére fokozódott az eladói nyomás, a Dow végül 832 pontos esés mellett 3,2 százalékkal került lejjebb, az S&P500 3,3 százalékot zuhant, míg a technológiai részvények pedig különösen nagyot estek, a Nasdaq 4,1 százalékos zuhanással zárta a napot.

Az S&P500 technikai képe rövid távon negatívvá vált, az elmúlt hét második felének esése után az index a rövid távú emelkedő trendvonalhoz érkezett meg, majd hétfői és keddi iránykeresés után tegnap az index a rövid távú emelkedő trendvonalat letörve ijesztően nagyot esett.

Nagy esés a tőzsdéken, de van még reményHosszabb távon vizsgálva az indexet azonban optimizmusra adhat okot, hogy az árfolyam egyelőre heti bázison a 200-napos mozgóátlag és a középtávú emelkedő trendvonal által közrefogott támaszzóna felett tartózkodik 2766 és 2736 pont között, azonban az RSI a szerdai esés után immár túladott tartományban jár. A határidős S&P 1 százalék feletti esést vetített előre a csütörtöki piacnyitásra, ezzel az S&P500 éppen az emelkedő trendvonal és a 200-napos mozgóátlag közötti zónában indíthatná a mai kereskedést.

Nagy esés a tőzsdéken, de van még reményA technológiai szektor részvényei különösen gyengén teljesítettek szerdán, a Nasdaq 100 pedig hatalmasat zuhant, az árfolyam a tegnapi eséssel éppen a középtávú emelkedő trendvonalig és a 200-napos mozgóátlagig esett. Bár az RSI a Nasdaq esetében is túladottságot mutat, a 200-napos mozgóátlag és az emelkedő trendvonal közötti zóna meghatározó lehet a folytatás szempontjából, amennyiben az árfolyam lefelé tör ki 6985 és 7035 közötti zónából, abban az esetben jelentős tér nyílhat meg a további lejtmenet előtt. A határidős Nasdaq közel 1,5 százalékos mínuszban áll a mai piacnyitás felé közeledve, amivel a Nasdaq lefelé törne ki a 200-napos mozgóátlag és az emelkedő trendvonal által közrefogott tartományból, rövid távon tovább rontva az index technikai képét.

Nagy esés a tőzsdéken, de van még reményA Dow-t sem kímélték tegnap, az árfolyam az 50-napos mozgóátlagot letörve hatalmasat zuhant szerdán. Bár az RSI egyelőre még nem túladott, amennyiben az esés folytatódik, a Dow hamarosan a középtávú emelkedő trendvonal és a 200-napos mozgóátlag által határolt zónába érkezhet meg, 25 140 és 25 107 pont között, ami kiemelt támaszt jelent az index számára. A határidős Dow 1 százalék feletti esést vetített előre, a Dow ezzel érdemben megközelítené az emelkedő trendvonal és a 200-napos mozgóátlag által határolt tartományt.

Nagy esés a tőzsdéken, de van még reményA három nagy amerikai részvényindex hatalmasat esett tegnap, a részvénypiacokon egyelőre nem javult érdemebben a hangulat, a határidős árazások pedig további esést vetítenek előre a csütörtöki piacnyitásra. Mindemellett érdemes azonban kiemelni, hogy mindhárom tengerentúli részvényindex esetében a hosszabb távú trendvonalak és a hosszabb távú mozgóátlagok egyelőre sértetlenek.