Alapvetően még mindig jó a hangulat a világ tőzsdéin, ami annak tudható be, hogy a befektetők optimisták az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus rendezésével kapcsolatban, ennek tudható be, hogy ma nap elején emelkedtek az amerikai tőzsdék is.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Nulla 2019.06.11 22:00

A nap végére elfogyott a lendület az amerikai tőzsdéken, végül ott zártak a vezető amerikai részvényindexek, ahol hétfőn bezártak.

Rossz hírek az iparvállalatokról 2019.06.11 19:30

A nap eleji emelkedés után mérsékelten esnek az amerikai tőzsdék. Elsősorban a nagy iparvállalatok részvényárfolyama csökkent, az S&P ipari szektor alindexe több mint 1 százalékot veszített az értékéből. Az esés többek között annak tudható be, hogy Donald Trump megkérdőjelezte a nemrég bejelentett amerikai gigafúziót a Raytheon és a United Technologies között, szerinte ugyanis a védelmi szektorban a túlságosan erős konszolidáció ahhoz vezet, hogy romlik a kormány alkupozíciója. A hírre az érintett cégek részvényárfolyama 4-5 százalékot esett.

A Boeing ma közzétette a legfrissebb értékesítési számait, amiből kiderült, hogy az amerikai repülőgépgyártó májusban 56 százalékkal kevesebb gépet adott el, mint egy évvel korábban, ez nagyrészt a 737 MAX gépekkel kapcsolatos bizonytalanságnak tudható be. A hírre a Boeing árfolyama 1,2 százalékot esett, magával húzva a szektor más vállalatainak részvényárfolyamait is.

Nagyon bekezdtek az amerikai tőzsdék 2019.06.11 18:03

Az európai tőzsdék ma újra feljebb araszoltak, a jó hangulat pedig átragadt az amerikai részvényindexekre is, a Dow Jones például közel 200 pont pluszban is állt már, azóta azonban valamelyest csökkent a befektetők lelkesedése, jelenleg nagyjából ott áll a Dow Jones és az S&P, ahol hétfőn bezárt.

Nagyon bekezdtek az amerikai tőzsdék

Nagyon bekezdtek az amerikai tőzsdék

Az, hogy a világ tőzsdéi ma emelkedtek, egyrészt annak köszönhető, hogy a befektetők az amerikai jegybank esetleges kamatcsökkentését kezdték el beárazni, másrészt egyre több piaci szereplő várakozása az, hogy az amerikai-mexikói kereskedelmi konfliktus kedvezőnek tűnő kimenetele után nőtt a valószínűsége az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus rendezésének is.