A kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos bizakodás és a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve segítette felfelé tegnap az amerikai tőzsdéket, ma reggelre azonban némileg elromlott a hangulat. A kínai gazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmak ismét előtérbe kerültek, Amerikából pedig több warning is érkezett, ami a közelgő jelentési szezonra nézve nem túl biztató.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Nagyot ment a Magyar Telekom 2019.01.10 17:02

A nap végére kezdenek megnyugodni a kedélyek a tőzsdéken, az európai indexek vegyesen állnak a magyar tőzsde zárása időpontjában, az amerikai indexek pedig már csak minimális mínuszban tartózkodnak. A BUX végül a tegnapi záróértékén fejezte be a kereskedést. A blue chipek közül nagyot emelkedett a Magyar Telekom, 1,4 százalékos pluszban zárt, közben a Mol 0,2, a Richter 0,7 százalékot erősödött. Az OTP esett, 0,7 százalékos csökkenéssel fejezte be a kereskedést.

A kispapírok közül a Plotinus végül 12 százalékot esett, a Kartonpack 19 százalékos pluszban zárt, az Őrmester pedig 13 százalékot emelkedett.

Ma indult a kereskedés az Xtend piacon a Cyberg részvényeivel, 75 millió forintos forgalom bonyolódott a részvények piacán.

Eséssel nyitottak az amerikai indexek 2019.01.10 15:59

Csökkenéssel nyitottak az amerikai tőzsdék, a befektetők most a vállalati eredmények miatt aggódnak, miután az egyik nagy kiskereskedelmi cég, a Macy's és az American Airlines is warningot tett közzé. A Macy's árfolyama 18 százalékot esett, az American Airlines pedig 9 százalékkal került lejjebb.

A Dow 140 pontos, vagyis 0,6 százalékos mínuszban áll, a Nasdaq 0,9, az S&P 500 pedig 0,6 százalékot esett.

Profit warningra zuhan a Macy's 2019.01.10 14:27

Sorra teszik közzé a kiskereskedelmi cégek a karácsonyi értékesítései adataikat, de nem mindenki tudott jó hírekkel szolgálni. 18 százalékos mínuszban áll az amerikai Macy's árfolyama a nyitás előtti kereskedésben, miután a menedzsment profit warningot tett közzé a gyenge december végi értékesítési adatokra hivatkozva. A 2018-as pénzügyi évre 2 százalékos bevételnövekedést vár a társaság, szemben a korábbi 2,3-2,5 százalékos prognózissal. Az egy részvényre jutó eredmény pedig 3,95-4,00 dollár között lehet, a korábbi várakozás 4,1-4,3 dollár volt.

Erős volt a karácsony a Tescónál 2019.01.10 14:07

Erős volt a karácsony a Tescónál - derül ki a brit kiskereskedelmi cég ma közzétett decemberi értékesítési statisztikáiból. Az értékesítés a piacnál nagyobb mértékben nőtt és az elemzői várakozásokhoz képest is pozitív meglepetést okozott.

tovább a cikkhez...

Több ezer főt bocsát el a Ford Európában 2019.01.10 13:14

Több ezer főt bocsát el a Ford, kilép a nyereséget nem termelő piacokról és leépíti a veszteséges modelleket - jelentette be az amerikai autógyártó az európai tevékenységeinek reorganizációját. A célja hogy 6 százalékos működési eredményszintet érjen el Európában.

tovább a cikkhez...

Kezdi ledolgozni mínuszokat a BUX 2019.01.10 11:26

Mérséklődnek a mínuszok a magyar tőzsdén, a BUX már csak 0,1 százalékkal jár a tegnapi záróértéke alatt. A blue chipek közül a Magyar Telekom teljesít a legjobban, 0,7 százalékos pluszban van a részvény. Az OTP és a Mol elkezdte ledolgozni a mínuszokat, már csak 0,3 százalékos csökkenésnél jár a két részvény.

A kisebb papírok közül a Plotinus száguldása megállt, 12 százalékot esett a részvény a tegnapi záróértékéről. Közben a Kartonpack még mindig 19 százalékos pluszban áll és az Őrmester is 15 százalékot erősödött.

1 százalékos mínuszban az OTP 2019.01.10 10:07

Egyre lejjebb ütik az európai indexeket, különösen a kereskedelmi háború fejleményere érzékeny nyersanyagszektor és az autógyártók esnek. A DAX 0,7, a CAC-40 1 százalékos mínuszban tartózkodik. A BUX is lefordult, 0,7 százalékos esésnél jár,amiben nagy szerepe van az OTP és a Mol részvényeinek is. A bankpapír 1 százalékot, az olajcég 0,8 százalékot esett.

Tovább szárnyal a Plotinus 2019.01.10 09:08

Ahogy a határidős indexek előrejelezték, mérsékelt csökkenésekkel kezdődött a nap az európai tőzsdéken, az átfogó Stoxx 600 index 0,4 százalékot esett. A BUX 0,2 százalékos mínuszban indította a kereskedést, a blue chipek közül a Mol, az OTP és a Richter fél százaléknál kisebb csökkenéssel kezdett.

A Plotinus részvényei ma is közel 20 százalékos plusszal nyitottak, jelenleg 14 százalékos erősödést mutat a papír. Csütörtökön jelentették be, hogy az ifjabb Ádámosi György tulajdonában lévő svájci székhelyű cég, az AGY69 1,22 százalékos részesedést szerzett a Plotinusban, amivel a svájci társaság 20,3 százalékos szavazati jogot szerzett. A bejelentés után folytatódott a Plotinus tavaly év végén látott szárnyalása, a Plotinus árfolyama napokon keresztül limittel emelkedik.

A Kartonpack szintén 19 százalékos erősödéssel nyitott, a kisebb részvények közül nagy mozgást mutat még a Kulcsszoft (6,7%) és az OTT-One (84,1%). Az ingatlanos cégek viszont esnek, az Appeninn árfolyama 1,7, a BIF 1,8 százalékkal került lejjebb.

Bejegyezte az Est Media új leányvállalatát a cégbíróság 2019.01.10 08:56

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága bejegyezte az Est Media 2018. december 21-én alapított, 100 százalékos leányvállalatát, az E.M. Prime Holding Vagyonkezelő Korlátolt Felelősségű Társaságot - áll az cég közleményében.

tovább a cikkhez...

Felfüggesztik az Ehep részvényeinek kereskedését 2019.01.10 08:50

Felfüggeszti a BÉT az Ehep részvényeinek kereskedését a mai kereskedés kezdetétől - áll a BÉT közleményében. A társaság részvényeit a BÉT a standard kategóriából január 16-tól hat hónapos időtartamra elkülöníti.

tovább a cikkhez...

Eséssel nyithatnak az európai tőzsdék 2019.01.10 08:31

Mi történik a tőzsdéken?

  • Az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait övező optimizmus nyomán az amerikai tőzsdék erősödéssel nyitottak szerdán és a nap végéig kitartott a jó hangulat. Ez annak is köszönhető volt, hogy napvilágot látott a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve, ami megerősítette, hogy a jegybankárok óvatosak lesznek a kamatemelésekkel. A Dow 91 pontos erősödéssel zárta a napot, ami 0,4 százalékos erősödésnek felel meg, az S&P 500 0,4 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,9 százalékkal került feljebb.

  • A Dow a negyedik kereskedési napja emelkedett szerdán, ilyen hosszú emelkedő időszakra szeptemberben volt utoljára példa az indexnél. A tegnapi erősödésben a technológia szektor és az energiaipari részvények jártak az élen, utóbbi az olajár több mint 5 százalékos erősödésének volt köszönhető.

  • Az Apple árfolyama 1,7 százalékos pluszban járt annak ellenére, hogy lapértesülések szerint a társaság az iPhone gyártásának visszafogását tervezi, nem is kis mértékben, 10 százalékkal.

  • Ma reggelre viszont elromlott a hangulat az ázsiai tőzsdéken, a Nikkei 1,3 százalékot esett, a kínai Shanghai Composite 0,4, a hongkongi Hang Seng 0,1 százalékkal került lejjebb.

  • A mai tőzsdenyitáskor publikálta Kína a decemberi inflációs statisztikáját. A fogyasztói árindex 1,9 százalékos emelkedést mutatott az év utolsó hónapjában, ami alacsonyabb, mint a 2,1 százalékos elemzői várakozás. A termelői árindex pedig 0,9 százalékkal nőtt év/év alapon, az elemzői konszenzus 1,6 százalék volt. A világ második legnagyobb gazdaságából érkező adatokat szoros figyelemmel követik a befektetők az amerikai-kínai kereskedelmi háború közepette és az idei adatok nem túl bíztatóak. A múlt héten közzétett feldolgozóipari beszerzési menedzser index szintén a gazdasági lassulást vetíti előre.

  • Az európai tőzsdéken mérsékelt csökkenésekkel kezdődhet a nap, a DAX futures 60 pontos esést jelez előre a nyitásra.

Eséssel nyithatnak az európai tőzsdék

Mire figyeljünk ma?

A makroadatok szempontjából nyugodt napnak nézünk elébe, a hajnali kínai inflációs adaton kívül külföldről nem érkezik fontos adat. A Brexittel és a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos fejleményekre lesz még érdemes figyelni ma. Itthon egy 12 hónapos dkj aukció lesz és 10:30-kor Orbán Viktor megtartja az év első kormányinfóját.

A vállalati fronton a kiskereskedelmi cégeket lesz érdemes figyelni, a Tesco, és a Marks and Spencer is publikálja a karácsonyi értékesítési számait. A Volkswagen szintén közzétesz egy fontos statisztikát, az egyes márkáinak 2018-as eladási adatait.

Eséssel nyithatnak az európai tőzsdék

Pénzmosás, adóelkerülés: újabb gyanús ügyek a Deutsche Banknál 2019.01.10 08:28

Mintegy húszezer kockázatos ügyfelének a dokumentumait kell újravizsgálnia a Deutsche Banknak a pénzmosási szabályok gyenge betartatása miatt - rendelte el a német Bafin felügyelet. Egy offshore tevékenység miatt indított másik, ügyészségi vizsgálat is negatív következményekkel fenyegeti a bankot.

tovább a cikkhez...