Előfizetői tartalom

New Yorkban kerülhet sor minden idők legnagyobb részvénykibocsátására

Portfolio
New Yorkban valósulhat meg Szaúd-Arábia állami olajvállalatának gigászi részvénykibocsátása, miután a szaúdi koronaherceg ezt a helyszínt favorizálja a Saudi Aramco tervezett tőzsdére vitelére. A New York-i helyszín mellett szól, hogy a NYSE vélhetően nagyobb potenciált biztosítana a társaságnak a tőkebevonásra, ugyanakkor az nagyobb kötelezettségeket is róna az Aramcóra. Londonhoz képest New Yorkban például jóval több érzékeny információt kellene közzé tenniük, amelyet bizonyos tanácsadók egyértelmű kockázatként értékelnek.

A végső döntést a királyság gazdasági politkáját irányító szaúdi koronaherceg, Mohammad bin Salman fogja majd meghozni a 2018-ra tervezett részvénykibocsátás helyszínéről. Hogy mikor, azt egyelőre nem lehet tudni. Azt azonban igen, hogy a herceg álláspontjával szemben pénzügyi és jogi tanácsadók a feni okok miatt inkább Londont javasolják, mivel az szerintük egy kevésbé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés