Esnek az európai tőzsdék szerdán, miután a befektetőket ismét a kereskedelmi háborús félelmek aggasztják, a kontinens részvényindexei mellett a BUX index is lejjebb került ma. A hazai blue chipek közül az OTP nem volt képes a lélektani 10 000 forintos szint visszafoglalására, a Magyar Telekom papírjaiban továbbra sem volt erő, míg az Altera részvényei is estek ma.
Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A kereskedelmi háborús aggodalmak határozták meg az irányt az európai tőzsdéken szerdán, a kontinens börzéi mellett a magyar részvényindex is lejjebb került a hét harmadik napján, a hazai blue chipek is esnek, a 10 000 forint alá eső OTP közel 1,1 százalékkal került lejjebb, a Richter mindemellett 0,5, a Mol 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom papírjai pedig 0,1 százalékkal kerültek ma lejjebb.

Magyar Telekom


Az elmúlt hét második felének emelkedése kifulladt, a Magyar Telekom pedig ismét lefelé csorog, az árfolyam újra a csökkenő csatorna alsó trendvonala alá került. Amennyiben a lejtmenet folytatódik, a következő fontos szintet a 400 forintos támasz és a 398 forintos június végi lokális mélypont által közrefogott támaszzóna jelenti, míg a következő fontos támaszt 385 forintban közelében találjuk. Ha a vevők ragadják magukhoz az irányítást, a csökkenő csatorna 405 forintos alsó trendvonala felé visszakapaszkodva, a piaci fókusz a 418 forintos ellenállás elé fordulhat.

Nincs erő a Telekomban, nem tudott 10 000 fölé kapaszkodni az OTP


Mol


A keddi kereskedés jelentős erősödését követően ma már a Mol papírjainál is az eladók diktálják az ütemet, az olajcég részvényei továbbra is az ereszkedő trendcsatornában járnak, az eladók számára a csatorna 2534 közelében található alsó trendvonala, és a 2500 forintos támasz által közrefogott zóna letörése hozhat változást. Felfelé ugyanakkor a 2780-as ellenállás leküzdése után következhetne a további emelkedés lehetősége.

Nincs erő a Telekomban, nem tudott 10 000 fölé kapaszkodni az OTP


OTP


A keddi piaczárás felé közeledve heves eladói nyomás bontakozott ki, és az OTP végül jelentős eséssel zárta a hét második napját. A bankpapír a lélektani 10 000 forintos szintet is letörte, az esés pedig a szerdai kereskedésben is folytatódott, ezzel a technikai kép egyértelműen borússá vált. Amennyiben nem sikerül a 10 000 forintos szint fölé visszakapaszkodnia, a következő meghatározó támaszt a 9646-os támasz, és a 9510 forintos lokális mélypont jelentheti majd.

Nincs erő a Telekomban, nem tudott 10 000 fölé kapaszkodni az OTP


Altera


Az Altera részvényesei közül senki sem sem fogadta el a Wallis kötelező vételi ajánlatát, viszont a kisebbségi részvénycsomag megszerzésére vonatkozó szerződés hatályba lépett, így az Alterában 25 százalékot meghaladó részesedése lett a Wallis Asset Managementnek. Ez után kerülhet sor az apporttal történő 15,8 milliárd forintos tőkeemelésre, amelyet követően az Altera 100 százalékos tulajdonába kerül a Wallis Csoport négy gépjármű kereskedelemmel és szolgáltatással foglalkozó vállalata. Az Altera részvényei 0,6 százalékkal kerültek ma lejjebb.

Nincs erő a Telekomban, nem tudott 10 000 fölé kapaszkodni az OTP