Előfizetői tartalom

Megkopott az arany népszerűsége

Portfolio
A részvénypiacokon megfigyelhető turbulenciák miatt az arany ebben az évben eddig emelkedést mutatott, szakemberek szerint azonban ez csak átmeneti jelenség, hosszabb távon inkább az árfolyamok esésével kell számolni. Egy amerikai konferencián elhangzottak szerint az ügyfelek ma már nem is kérdeznek annyit a nemesfémekről, a szolgáltatók inkább más alternatív infláció-fedezési eszközt ajánlanak, ha lehetőség van rá - írja a MarketWatch.

Az arany árfolyama tavaly hatalmasat esett, miközben a kockázatosabb eszközök (például fejlett piaci részvények) szárnyaltak, ebben az évben azonban jól indult a kereskedés az arany számára. Szakértők szerint azonban ez csak egy átmeneti jelenség, amelyet például olyan egyedi tényezők táplálnak, mint a dél-afrikai rendkívüli kamatemelés. A szerdai kereskedésben a leginkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés