A zárás előtti percekben távolodott el történelmi csúcsától a világ talán leginkább figyelt részvényindexe, az S&P 500, illetve vele együtt a technológia-túlsúlyos Nasdaq is, igaz nem volt nagy az esés és utóbbi index sorozatban a 8. egymást követő kereskedési napon emelkedett, amire október óta nem volt példa. Közben a minap nagy felfordulást okozó Tesla árfolyama 5%-os eséssel fejezte be a napot az amerikai tőzsdefelügyelet elinduló vizsgálódásának hatására. A Morgan Stanley stratégái nagy részvénypiaci korrekcióra figyelmeztetnek, mert szerintük ez a piaci emelkedés már olyan, mintha egy ember mindkét lábát eltörve is igyekezne előrejutni.
Kereskedés Tesla-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az utolsó pillanatban billent meg Amerika 2018.08.09 22:06

A zárás előtti utolsó negyed órában az eladók kerültek túlsúlyba és így kissé süllyedt mindhárom vezető amerikai részvényindex. Az S&P 0,1%-os, a Dow Jones pedig 0,3%-os süllyedéssel zárta a napot, míg a Nasdaq kis pluszban zárt és így sorozatban a nyolcadik egymást követő kereskedési napon tudott emelkedni az index, amire október óta nem volt példa.

Élő adásban szólt be csúnyán a főnöke a kötvénykirálynak 2018.08.09 21:56

"Továbbra is hisz a fundamentális nézetében, de nem volt igaza, nagyon nem volt igaza rövid távon. És ezért felelnie kell és mindannyian felelünk érte" - lényegében ezekkel a szavakkal szólt be elég csúnyán a kötvénykirálynak is nevezett Bill Grossnak a mostani főnöke, Richard Weil a CNBC mai élő adásában.

tovább a cikkhez...

Ritka sorozatot mutat a Nasdaq 2018.08.09 21:06

A Nasdaq úton van az október óta nem látott leghosszabb emelkedő sorozatához - írja a Marketwatch, amellyel feltehetően arra utalnak, hogy a mai lehet sorozatban a hetedik egymást követő emelkedő nap és az elmúlt egyheti emelkedés is már 1% feletti.

Közben a Dow 30 komponense közül a legnagyobb emelkedést ma a DowDuPont mutatja (+2,5%), mögötte az American Express 1,8%-os emelkedéssel következik. Ma a legnagyobb esést az IBM mutatja 1,2%-kal.

Csúcsközelben ragadt Amerika, esik a Tesla 2018.08.09 20:24

Míg a 30 legfontosabb amerikai céget tömörítő Dow Jones részvényindex mintegy 1000 pontra (szűk 5%-ra) jár a januárban elért történelmi csúcsától, addig az S&P mindössze pár pontra, a Nasdaq pedig szintén nagyon közel jár a minap felállított új történelmi csúcsához. Nagy mozgások ma az indexek szintjén nincsenek, néhány tized százalékos az elmozdulás, de persze egyedi papírokban azért vannak sztorik.

Csúcsközelben ragadt Amerika, esik a Tesla

Csúcsközelben ragadt Amerika, esik a Tesla

Csúcsközelben ragadt Amerika, esik a Tesla

Például a minap 10% feletti árugrást produkáló Tesla papírja (a magáncéggé alakítás tervére húzták meg) ma már 5% feletti esést produkál, mert például az amerikai tőzsdefelügyelet vizsgálni kezdte Elon Musk Twitter-üzeneteit, illetve az azok által kiváltott árfolyammozgást (árfolyammanipulálást?).

2018.08.09 09:30 Musk bejelentései miatt vizsgálatot indított a tőzsdefelügyelet2018.08.08 11:10 Elon Musk végképp megbolondult, vagy pont most jött meg az esze?

Csúcsközelben ragadt Amerika, esik a Tesla

Az Európában irányadó északi-tengeri Brent hordónkénti árfolyama ma 0,4%-al 72 dollár körülre süllyedt, és amint látszik: alig 1 dolláros további süllyedéssel négyhavi mélypontra bukna az árfolyam.

Csúcsközelben ragadt Amerika, esik a Tesla