Előfizetői tartalom

Olyan súlyos anomália lépett fel az időjárásban, ami miatt elszállhatnak az árak

Az idei nyári csapadékhiány és a folyók vízszintjének drasztikus apadása idején valószínűleg sokan úgy voltak vele, a szokásos őszi esők majd rendezik a helyzetet, az élet (és a víz) pedig visszatérhet a (Duna) medrébe. Nem így történt: az őszi esők nagy része 2018-ban egyszerűen elmaradt Közép- és Kelet-Európában, ami az agrárium és a vízi szállítás-közlekedés mellett az energiaágazatban is jelentős kiesést okoz, felfelé hajtva az árakat.

Az elhúzódó csapadékhiányos állapot és a sokéves átlagnál magasabb szeptember-októberi hőmérsékletek hatására a folyók vízállása idén ősszel nem tudott visszaállni az ilyenkor megszokott szintekre. A nyáron elért történelmi mélypontokról ugyan átmenetileg emelkedett a vízállás rövidebb esős időszakok hatására, ahogyan az a Rajna németországi vagy a Duna magyarországi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés