Előfizetői tartalom

Paks 2: Bíróságon támadják meg az engedélyt a környezetvédők

Portfolio
Bíróságon támadják meg környezetvédő szervezetek Paks 2 beruházás környezetvédelmi engedélyét, mert úgy vélik, a projekt a környezetet és a lakosságot is veszélyeztetheti - közölte a Greenpeace Magyarország és az Energiaklub szerdán az MTI-vel miután kiderült, megkapta a másodfokú környezetvédelmi engedélyt a paksi atomerőmű két új blokkja.

A tervezett új paksi atomerőmű környezeti engedélyezési eljárása 2014 decembere óta tart, az eljárásban az Energiaklub és a Greenpeace Magyarország a kezdetek óta ügyfelekként vesz részt. A szervezetek 2016 szeptemberében megfellebbezték az elsőfokú környezeti hatóság által kiadott engedélyt. A másodfokú környezetvédelmi hatóság, a Pest megyei kormányhivatal megvizsgálta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés