Előfizetői tartalom

Potom áron vehetsz most magadnak saját francia kastélyt

Portfolio
Szívesen élnél egy saját kastélyban? Ez nem lehetetlen. Csak pénz kell hozzá. És nem is annyira elképesztően sok, nem kell dollármilliárdosnak lenned ahhoz, hogy egy európai kastélyt vásárolj magadnak. A recessziót követően a franciaországi vidéki kúriák piacán nyomottak maradtak az árak, ami jó vásárlási lehetőségeket teremtett. De egy kastély vásárlása azért jóval kockázatosabb, mint egy "hagyományos" ingatlan megvétele, mert nem biztos, hogy könnyű dolgunk lesz, ha ki akarunk szállni belőle. Mert jóval nehezebb vevőt találni rá.

Egy amerikai pszichiáter és a felesége nyaralás közben bukkant rá a délkelet-franciaországi Château de Corbère kastélyra. Amikor megtudták, hogy eladó, egyből kaptak az alkalmon és megvették, potom 1 millió dollárért. Mindez 23 éve volt, azóta felújították a nyolc hálószobás, nyolc fürdőszobás épületet és számos nyaralást töltöttek ott a családjukkal. Pár éve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés