Előfizetői tartalom

Rápörögtek a magyarok a részvényekre - bevásárolt a lakosság

Portfolio
576 milliárd forintnyi részvény volt a magyar lakosságnál május végén, valamivel kevesebb, mint egy hónappal korábban,viszont az egy évvel ezelőtti szinthez képest még mindig 184 milliárd forinttal több. Ráadásul nem csak közvetlenül, de alapokon keresztül közvetve is birtokolnak részvényeket a befektetők, az az állomány is nagyot nőtt egy év alatt. Az MNB legfrissebb statisztikáiból szemezgettünk.

Az április végi rekordszinthez képest valamelyest csökkent a magyar lakosságnál lévő részvényállomány: 576 milliárd forint értékben rendelkeztek a háztartások részvénnyel. Ez 3 százalékkal alacsonyabb, mint egy hónappal korábban. A tavalyi év végéhez képest azonban még mindig fél százalékos az emelkedés, az egy évvel ezelőttinél pedig 47 százalékkal volt magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés