Előfizetői tartalom

Rég látott tőzsdére lépési láz alakult ki

MTI
A globális pénzügyi válság óta nem mért szintre emelkedett idén az új tőzsdei kibocsátások száma - derül ki a Dealogic piaci adatszolgáltató által a Financial Times számára összeállított kimutatásból. A fő felhajtóerőt az amerikai és a kínai kibocsátási aktivitás élénkülése adta. A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni kutatási részlegének piaci stratégiai elemzői szerint 2018 "a befektetői eufória" éve lehet.

Idén 1700 vállalat hajtott végre elsődleges nyilvános kibocsátást (IPO) a világ tőzsdéin, ami 44 százalékkal több, mint tavaly- mutatja a londoni gazdasági napilap által csütörtökön ismertetett jelentés. A Dealogic szerint 2007 óta nem volt ilyen magas a tőzsdéken új kibocsátási ajánlatokkal megjelenő cégek száma. Az idei IPO-tranzakciókkal felhajtott piaci finanszírozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés