Előfizetői tartalom

Szakszervezetet akart szervezni a Teslánál, kiküldték a gyárból

Portfolio
Egy német cégnél, legyen az a Volkswagen, a Siemens vagy a Henkel, teljesen természetes, hogy erős szakszervezetek védik a már kiharcolt munkavállalói jogokat, és küzdenek újabbak megszerzéséért, a Teslánál ez még egyelőre sci-fi. Tavaly ott is megpróbálkoztak egy szakszervezet létrehozásával, de a Tesla csírájában elfojtotta a kezdeménezést, pedig hivatalosan akkor szerveznek szakszervezetet a dolgozók, amikor csak akarnak.

Michael Sanchez kemény fába vágta a fejszéjét, szakszervezetet akart létrehozni a Teslánál. Az eset még 2017 februárban történt, akkor Sanchez besétált a Tesla egyik üzemébe, és röplapokat osztogatott a kollégáinak, hogy támogatásukat kérje egy szakszervezet létrehozásához. A biztonsági őrök azonban leállították az akciót, és megkérték Sanchezt, hogy hagyja el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés