Előfizetői tartalom

Százhetvenszer annyit keres a főnök, mint a beosztott

Portfolio
A német nagyvállalatok vezetői átlagosan 53-szor annyit keresnek, mint átlagosan fizetett alkalmazottaik, ez a végső megállapítása a Hans-Böckler-Stiftung elemzésének. A fizetési arány az igazgatótanácsi tagok és többi munkavállaló fizetéseinek arányát hasonlítja össze. 2008 óta jellemőzen tágult az olló, bár akad néhány kivétel is.

A német nagyvállalatok (DAX 30) vezetői 2012-ben átlagosan 5,2 millió eurónyi fizetést vehettek fel, ami jóval több mint Franciaországban és alig kevesebb mint Svájcban. A Hans-Böckler-Stiftung idén harmadszor gyűjtötte össze a német nagyvállalatok vezetőinek fizetését és hasonlított össze az adott cég átlagos munkabérével. Az adatok igen széles skálán szóródnak. Míg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés