Előfizetői tartalom

Szerbeknek nem eladó az albán Telekom!

Portfolio
A többségi állami tulajdonban lévő szerb távközlési cég, a Telekom Serbia megvásárolná a második legnagyobb albán távközlési vállalatot, a Telekom Albaniát. Az ügy a legmagasabb szintre jutott, politikai konfliktus lett a tervezett tranzakcióból, az albán kormány ugyanis ellenzi a szerbek beengedését egy stratégiai szempontból fontos szektorba.

Az albán kormány álláspontja egyszerű és világos: a szerb vállalkozásokat szívesen látjuk Albániában, de stratégiai szektorokban, mint amilyen a távközlés is, nem ez a preferenciánk, mondta az albán elnök, Edi Rama egy sajtótájékoztatón. A téma most azért aktuális, mert a Deutsche Telekom eladná egyik leányvállalatát, a Telekom Albaniát a Telekom Serbiának. A szerb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés