Előfizetői tartalom

Trump kereskedelmi háborút robbanthat ki, bezuhantak a tőzsdék

Portfolio
Alaposan elromlott ma a hangulat a tőzsdéken, az esés akkor gyorsult be, amikor Donald Trump bejelentette, akár már jövő héten vámot vethet ki az acél és az alumínium importjára. Fontosabb részletek Donald Trump arról beszélt, hogy 25 százalékos vámot vetne ki az acél és 10 százalékosat az alumínium importjára, a befektetők attól tartanak, hogy egy ilyen lépés globális kereskedelmi háborúhoz vezetne. Trump bejelentésére már az EU és Kanada is reagált, határozott választ adnak, ha az Egyesült Államok valóban vámot vezet be. A Dow Jones index már közel 590 pontos mínuszban, vagyis 2,3 százalékos esésben is volt. A félelemindexként is ismert VIX 23 százalékkal két hetes csúcsra, 25 pont közelébe ugrott. Elsősorban a nagy iparvállalatok részvényeit adták, de gyakorlatilag minden szektort elért az esés, kivéve az amerikai acél- és alumínium-gyártókat, amelyek részvényárfolyama jelentősen emelkedett. Az esésnek technikai okai is vannak, a január végén indult részvénypiaci zuhanást követően meredek felpattanást láttunk a tőzsdéken, azonban a lendület elfogyott, "ha fel nem, akkor le" alapon durva profitrealizálás indult.

2018. március 01. 22:10 Megosztás Kanada is reagált Bármilyen kereskedelmi korlátozás elfogadhatatlan, mondta Donald Trump tervére reagálva a kanadai külügyminiszter, Chrystia Freeland, aki azzal fenyegetett, hogy ha a Kanadából exportált acélra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés