Előfizetői tartalom

Trump nemzetbiztonsági kockázatok miatt állja útját egy gigafelvásárlásnak

Portfolio
Donald Trump állja útját a felvásárlásnak, ami minden idők legnagyobb akvizíciója lett volna a technológia szektorban: megakadályozza, hogy a Broadcom megvegye a Qualcommot. Az amerikai elnök nemzetbiztonsági kockázatokat lát a felvásárlásban, attól tart, hogy túl nagy lesz Kína befolyása a mobil távközlési eszközök piacán.

Ha a szingapúri Broadcom megvenné az amerikai Qualcommot, azzal egy távol-keleti cég kezébe kerülne az a chipgyártó, ami addig vezető szerepet játszott a mobilkommunikációs eszközök fejlesztésében és az iparági standardok felállításában. A Qualcomm a Huawei legnagyobb versenytársa. A Broadcom 117 milliárd dolláros ajánlatot tett a Qualcommra, de az amerikai cég ezt visszautasította....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés