Előfizetői tartalom

Úgy hathat a megállapodás nélküli Brexit, mint egy meteorbecsapódás

Portfolio
Közeledünk a gazdasági ciklus végéhez, de míg 2008-ban egy nagy, nyilvánvaló probléma volt a világban, most az látszik, hogy sok kisebb gond van. A nagy különbség most az akkori időszakhoz képest az, hogy meg van kötve a jegybankok keze, elfogytak az eszközök a válság kezelésére. A Brexit nem egy katasztrófa, de a megállapodás nélküli kilépés az alapforgatókönyv, viszont mivel ezt a piacok jellemzően nem akarják elhinni, így amikor megtörténik, az úgy fog hatni, mint egy meteorbecsapódás. Ezt pedig Magyarország is megérezheti, különösen hogy a vállalatok nem készülnek komolyan a megállapodás nélküli kilépésre - hangzott el a Concorde Értékpapír ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

Itt a gazdasági ciklus vége?Tavaly azt mondtuk, hogy a világ egyik leghosszabb emelkedő ciklusának végén járunk. A piaci konszenzus 2021-2022 végére várja a ciklus végét, Concorde már akkor félve azt fogalmazta meg, hogy lehet, hogy nem fog addig kitartani és ennek akár már 2018-ban lehet megnyilvánulása az indexek szintjén. Ez meg is történt ősszel, a karácsonyi események...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés