Előfizetői tartalom

Új kereskedési platformot indít a Budapesti Értéktőzsde

Portfolio
Miközben a nemzetközi tőkepiacokon népszerűek a vállalati kötvények, és évről-évre nő a volumenük, a hazai vállalati kötvénypiac évek óta tetszhalott állapotban van. Ezt a helyzetet alaposan megváltoztathatja a Magyar Nemzeti Bank 300 milliárd forint keretösszegű Növekedési Kötvényprogramja. A Budapesti Értéktőzsde is készül a jegybanki programra, részben ahhoz kapcsolódóan jön létre az XBond piac, az új platformon hazai vállalati kötvények másodpiaci kereskedése zajlik majd. A július 1-jén elinduló új, multilaterális kereskedési platformról, az XBondról beszélgettünk Varga-Balázs Attilával, a BÉT Kereskedési és üzletfejlesztési igazgatóságának igazgatójával.

Mi hívta életre az XBond platformot? Hogy néz ki most a hazai vállalati kötvénypiac, és mi várható a jövőben? Az elmúlt években a hazai vállalati kötvénypiac mint finanszírozási forma csak nagyon mérsékelten volt jelen, nagyon kevés volt a kibocsátás, és sajnos voltak olyan kötvénykibocsátások is, amelyekkel sok kisbefektető megégette magát. Annak ellenére nem működött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés