Előfizetői tartalom

Új, szigorúbb büntetésekkel sújtják a pénzmosókat

MTI
Az Európai Unió tagállamainak bel- és igazságügyi minisztereiből álló tanács a pénzmosás elleni új irányelvet fogadott el, amely büntetőjogi előírásokkal kívánja megnehezíteni, illetve megakadályozni a bűnözők hozzáférését pénzügyi forrásokhoz, melyeket a többi között terrorizmus finanszírozására használhatnának fel - közölte az uniós tanács csütörtökön.

Az új intézkedések közé tartozik a minimumszabályok megállapítása a pénzmosással kapcsolatos bűncselekmények meghatározására és a szankciókra vonatkozóan. A pénzmosás büntetési tételének felső határa négy év szabadságvesztés lesz, és a bírák ezen felül további szankciókat és intézkedéseket szabhatnak ki, például elrendelhetik az elkövetők ideiglenes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés