Előfizetői tartalom

Új-Zélandon legalizálták az orvosi célú marihuánát

MTI
Az új-zélandi parlament nagy többséggel megszavazta kedden a marihuána orvosi célú használatának engedélyezését. Az orvosi marihuánát idővel több ezer beteg használhatja majd, mert az új szabályozás könnyít a feltételeken, míg az új-zélandi kormány ígérete szerint két éven belül népszavazást tarthatnak majd a rekreációs célú marihuána használatáról.

A most elfogadott törvény csak az első lépés volt afelé, hogy sok beteg használhassa az orvosi marihuánát, mert a döntést követően nagyjából egy év szükséges a végrehajtási határozat kidolgozásához, illetve az engedélyezési szabályok kidolgozásához is. Ezért a törvény lehetővé teszi, hogy a halálos betegek a diagnózis megállapításától kezdve azonnal használhassák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés