Nincs egységes irány az európai tőzsdéken szerdán, a német tőzsde minimális emelkedést mutat, azonban az index komponensei közül különösen rosszul teljesítenek a bankpapírok, a Commerzbank részvényei 4 százalékot zuhantak, míg a Deutsche Bank részvényei pedig 3,1 százalékkal kerültek lejjebb.
Kereskedés Commerzbank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Nincs egységes irány az európai tőzsdéken szerdán, a piaci szereplők látókörébe ismét a geopolitikai aggodalmak kerültek, miután Észak-Korea a Trump - Kim Dzsong Un találkozó lemondásával fenyegetett. A francia CAC40 keddi záróértéke közelében stagnál, a brit FTSE100 0,2, míg a német tőzsde 43 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb.

A DAX komponensei közül a bankpapírok teljesítenek a leggyengébben, a Commerzbank részvényei 4 százalékot zuhantak, míg a Deutsche Bank papírjai 3,1 százalékkal kerültek lejjebb.

Ütik a német bankszektort


A Commerzbank tegnap tette közzé gyorsjelentését, a bank árbevétele 3,7 százalékkal 2,3 milliárd euróra csökkent az első negyedévben, miután az erős hazai verseny mellett az ügyfelek alacsonyabb érdeklődést mutattak a bank tőkepiaci termékei iránt. A Commerzbank nettó eredménye emellett 9,2 százalékkal 250 millió euróra nőtt a bázisidőszak 229 millió eurós értékével összehasonlítva, amelyet érdemben támogatott a bankot terhelő kisebb adófizetési kötelezettség.

Az árfolyam emelkedett a gyorsjelentés után, a hét második napjának emelkedése után azonban ismét esni kezdett a részvény, miután a bankot követő elemzőházak egy része pesszimistán fogadta a bank első negyedéves beszámolóját, és az elemzők felülvizsgálták a Commerzbankra vonatkozó céláraikat.
  • Az Independent Research 13 euróról 12,50 euróra csökkentette a Commerzbank célárfolyamát, ez 17,9 százalékkal magasabb, mint a jelenlegi piaci árfolyam.
  • A Credit Suisse 9,2 euróról 8,8 euróra vágta vissza célárát, ez 16,1 százalékkal alacsonyabb a piaci árfolyamnál.

Ütik a német bankszektort


Nincs jó napjuk a Deutche Bank részvényeinek sem, a pénzintézet részvényei 3,1 százalékkal kerültek lejjebb szerdán. Korábban a 2008-2009-es válságot megjósoló, és azon jól kereső befektető nyilatkozott a Deutsche Bank kilátásaival kapcsolatban, a Neuberger Berman portfóliómenedzsere, Steve Eisman szerint shortolni kell a Deutsche Bank részvényeit.

Eisman a Bloomberg-nek adott nyilatkozatában kiemelte, hogy a Deutsche Bank valós profitabilitási gondokkal küzd, továbbá a bank méretének csökkenése mellett Eisman a következő években tőkeemelésre is számít a pénzintézetnél.

Ütik a német bankszektort