Előfizetői tartalom

Üzemanyaghiányt okozott a francia gazdák tüntetése

Portfolio
Egyre több franciaországi benzinkút fogy ki az üzemanyagból a mezőgazdasági termelők tüntetése miatt, akik finomítók blokádjával tiltakoznak olyan agrártermékek behozatala ellen, amelyek nem felelnek meg az európai és a francia kritériumoknak. A Total olajvállalat franciaországi benzinkútjainak 3,5 százalékán, közel 80 töltőállomáson már a tüntetések második napjára elfogyott az üzemanyag.

A gazdák 18 franciaországi finomítót és üzemanyagraktárat vettek blokád alá, és bár eredetileg háromnapos tiltakozásról szóltak a hírek, az FNSEA, az ország egnagyobb agrár szakszervezete most már arról beszél, hogy mindaddig kitartanak, amíg a mezőgazdasági miniszter legalább részben nem teljesíti a farmerek követeléseit. "Amíg nem járunk sikerrel, kitartunk a blokádokon"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés