FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
 
Előfizetői tartalom

Vigyázz, veszélyes optimizmus dúl a tőzsdéken

Portfolio
Veszélyes, rég nem látott optimizmust sugallnak a Mark Hulbert által követett hírlevélírói részvényajánlások, ami miatt rövid távon a lefele irányuló tőzsdei korrekció lehetőségére hívja fel a figyelmet a Marketwatch publicisztája. Áttekintettük az általunk követett szentiment indikátorokat, melyek valóban az optimista befektetők túlsúlyáról uralkodnak. Ezek alapján fokozott óvatosság lehet ajánlott a részvénypiacokon.

Az általunk követett szentiment indikátorok: 1. Az AAII által készített felmérés (mely a szervezet oldalára regisztráltak bullish, bearish, vagy semleges véleményét tükrözi a Dow Jones következő hat havi mozgásával kapcsolatban) arról árulkodik, hogy a kisbefektetők között egyre nagyobb az optimizmus a részvénypiaci teljesítménnyel kapcsolatban. Utoljára január közepén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés