Előfizetői tartalom

Gyanús ellentmondás a statisztikában - Mi történik az éghajlattal?

Portfolio
Míg az Egyesült Államok Nemzeti Éghajlati Adatközpontja szerint 2015 után 2016-ban is rekord ütemben nőtt a légköri szén-dioxid-koncentráció szintje, addig a Nemzetközi Energiaügynökség új jelentése azt állítja, a kibocsátás immár harmadik éve stagnál. Akárhogy is, a jelek szerint egyre kisebb rá az esély, hogy a jelenlegi kibocsátáscsökkentési vállalásokat akár maximálisan betartva sikerüljön a globális felmelegedés mértékét 2 Celsius-fokon belül tartani. A témában a héten a G20 országok képviselői is összegyűlnek, amelyre Németország új, a korábbinál is nagyra törőbb javaslatcsomaggal készül.

Gyanús ellentmondás a statisztikában - Mi történik az éghajlattal?Újabb rekordot ért el, és 3 ppm-mel meghaladta az egy évvel korábban mért értéket a klímaváltozás fő felelősének tartott szén-dioxid légköri koncentrációja 2017 februárjában - közölte az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma alá tartozó Nemzeti Éghajlati Adatközpont (NOAA, National Oceanic and...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés