FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Magyarországon is megjelent az egyik leggyorsabban növekvő befektetési stratégia

Portfolio
Az impact investment Magyarországon viszonylag új fogalom, amely olyan értékeket egyesít, amelyekre korábban többnyire mint egymást kizáró tényezőkre gondoltunk. Lényegében egy olyan befektetés, amelynek a pénzügyi nyereség mellett a pozitív társadalmi, illetve környezeti változások elősegítése is a célja. Az impact investment stratégia egyik hazai képviselője az ALTEO, amelynek vezérigazgatójával, ifj. Chikán Attilával beszélgettünk a témáról.

Hogyan jön össze a fenntarthatóság és a befektetés az ALTEO esetében? Ifj. Chikán Attila: Az impact investment gyakorlatilag a pénzügyileg jövedelmező, fenntartható és társadalmilag felelős befektetés szinonimája. Impaktja, vagyis hatása annak tud lenni, akinek van súlya, mérete, így egy kisbefektető csak áttételesen tud impact investor lenni. Az impact alatt azt a hatást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés