Előfizetői tartalom

Radikális tervet jelentett be az IKEA, zöld üzemmódra váltanak

Portfolio
Drasztikusan csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását 2030-ig az IKEA; a világ legnagyobb bútorgyártó és -forgalmú csoportja 80 százalékkal mérsékelné a tevékenysége során kibocsátott, globális felmelegedést okozó gázok emisszióját a 2016-os szinthez képest. A célt egyebek mellett könnyebb nyersanyagok alkalmazásával érnék el.

Az abszolút értékekre vonatkozó vállalás az IKEA saját gyáraira és a legtöbb közvetlen beszállítóra is vonatkozik a társaság közlése szerint. Az ugyanakkor nem derül ki a bejelentésből, hogy a célkitűzés a szállítási-kereskedelmi tevékenységet érinti-e, vagy kifejezetten a gyártásra korlátozódik-e. Az IKEA közvetlen beszállítói és saját gyárai 3,4 millió tonna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés