Előfizetői tartalom

Semmit sem tehetünk a klímakatasztrófa ellen? - Így látják a magyarok

Portfolio
Az európaiak nagy többsége egyértelműen úgy gondolja, hogy a klímaváltozás létező jelenség, amelyet legalább részben az emberi tevékenység idéz elő. Szintén jelentős többségük szerint a klímaváltozás hatásai rosszak lesznek, ugyanakkor csak kisebb részük aggódik emiatt igazán - derül ki a European Social Survey új nemzetközi tanulmányából (European Attitudes to Climate Change and Energy). A magyarok számos tekintetben hasonlóan ítélik meg a klímaváltozást, valamint várható következményeit, mint a nyugat-európaiak, azonban a legpesszimistább országok között vagyunk abban a kérdésben, mennyit tudunk tenni egyénileg a klímaváltozás korlátozásáért.

A kutatás eredményei szerint a klímaváltozásért érzett személyes felelősség, illetve az egyéni cselekvés hatékonyságába vetett hit az európai válaszadók bevallása alapján egy tízes skálán átlagosan hatos osztályzatot kapott, ahogyan azonban a többi vizsgált kérdések esetében, itt is jelentős szórás figyelhető meg az országok között. Az egyes energiaforrások népszerűségi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés