Előfizetői tartalom

Teljes fordulat, beáll a klímaharcba a világ legnagyobb olajvállalata

Portfolio
Kissé váratlan fordulatot véve az Exxon Mobil és a Chevron csatlakozott a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó, nagy olajvállalatok által létrehozott kezdeményezéshez. Az Exxon Mobil, árbevétele alapján a világ legnagyobb tőzsdén kereskedett olajvállalata, valamint a Chevron az elmúlt években még következetesen visszautasította az Oil and Gas Climate Initiative (OGCI) nevű, 2014-ben indult kezdeményezéshez való csatlakozást.

A kezdeményezést tíz olaj- és gázipari vállalat - többek között a BP, a Royal Dutch Shell, a Total, valamint Kína, Mexikó, Brazília és Szaúd-Arábia állami olajvállalatai - alapította azzal a céllal, hogy együttműködjenek az iparág karbonemissziójának csökkentésében, valamint más, a klímaváltozás elleni küzdelmet szolgáló programok megvalósításában. A kezdeményezés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés