Megvan, mikor jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon
Bank

Megvan, mikor jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon

Portfolio
2025. január 1-jén lép hatályba az az éjjel a Magyar Közlönyben megjelent rendelkezés, amely szerint a havonta két alkalom során összesen legfeljebb 150 ezer forint készpénzt vehetünk fel ingyenesen a postákon.

A postákon is lehetőség lesz a havi 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételre, az erről szóló jogszabálymódosítást elfogadta az Országgyűlés - írtuk április 10-én.

Az elfogadott törvény több európai parlamenti és tanácsi rendeletet, irányelvet ültet át a magyar jogba, amelyek a pénzügyi szereplők által alkalmazott digitális technológiák működési kockázataival szembeni ellenállóképesség biztosítását célozza.

Az éjjel kiadott Magyar Közlönyben megjelent az a rendelkezés, amely megnyitja az utat a postai ingyenes készpénzfelvételek előtt, egéstzen pontosan azt írják: a "Magyarországon elhelyezett automata bankjegykiadó gépből készpénz-helyettesítő fizetési eszköz útján történő készpénzfelvételnek minősül a forintban vezetett fizetési számláról a Posta Elszámoló Központot működtető intézmény – ideértve a Posta Elszámoló Központot működtető intézmény pénzforgalmi közvetítőjét is – által üzemeltetett POS terminál útján történő készpénzfelvétel is".

A rendelkezés 2025 január 1-jén lép életbe.

Emlékezetes, hogy a kormány döntése értelmében 2023 júliusától van a lehetőség a vásárlással egybekötött készpénzfelvételre, legfeljebb 40 ezer forintos értékben, ám a cashback szolgáltatás nem terjedt el a boltokban, egy szűk csoport élhet csupán a lehetőséggel a gyakorlatban.

A postai készpénfelvételek azonban segíthetik azon településeken élők készpénzhez jutását, ahol nem elérhető bankautomata, de posta működik. Az MNB mindeközben a bankautomatának elérhetőségének a javításával támogatja a készpénz elérhetőségét; három településcsoport (fővárosi kerület, vármegyeszékhely, vármegye egyéb települése) szerint ír elő elvárt átlagos ATM rendelkezésre állási darabszámot.

Címlapkép forrása: Todoroff Lázár Portfolio

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Fundamenta Morafcsik László interjú