Németország és Kína közös nyilatkozatot írt alá az önvezetésben való együttműködésről
Gazdaság

Németország és Kína közös nyilatkozatot írt alá az önvezetésben való együttműködésről

Portfolio
Németország és Kína közös nyilatkozatot írt alá az autonóm vezetés terén való együttműködésről, amely Németország reményei szerint lehetővé teszi majd az autógyártók számára, hogy adatokat továbbítsanak Kínából Németországba.

Németország és Kína együtt fog dolgozni azon, hogy közös szabványokat és szabályokat dolgozzanak ki arra vonatkozóan, hogyan kezeljék a vállalatok az autonóm vezetés fejlesztése során keletkező adatokat - áll a nyilatkozatban.

A közös nyilatkozat egy olyan időszakban született, mikor az EU és az Egyesült Államok egyre inkább aggódik a kínai technológia piacukra való bejutása miatt, amely a helyi adatgyűjtés miatt potenciális biztonsági kockázatot jelenthet. Washington februárban vizsgálatot indított a kínai járműimport lehetséges nemzetbiztonsági kockázatai miatt.

Ugyanakkor az európai üzleti vezetők - köztük a Volkswagen kínai vezetője - csalódottságuknak adtak hangot, mivel Kína korlátozta az Európába történő adattovábbítást, így az lényegesen korlátozottabbak, mint amit Európa megenged a vállalatoknak Kínába történő adattovábbításra.

Kína megerősítette az országon belüli adatkezelés felügyeletét, és a legtöbb iparágnak engedélyt kell kérnie az adatok külföldre történő továbbítása előtt.

Tavaly a hatóságok szigorították az autóiparra vonatkozó adatvédelmi szabályokat, és azt javasolták, hogy a kínai intelligens járműveknek tiltsák meg a közvetlen adattovábbítást külföldre, és helyette hazai felhőszolgáltatások igénybevételére kényszerítsék őket.

A kínai szabályozó hatóságok azonban azóta enyhítettek álláspontjukon, mivel a cégek panaszkodtak az egyértelműség hiányára, valamint arra, hogy a törvények mennyire megterhelőek és zavaróak lehetnek a vállalkozásukra nézve.

A nyilatkozat teret biztosít a témával kapcsolatos további megbeszéléseknek - áll a német nyilatkozatban, amely kiemeli, hogy még nincs konszenzus, és "kézzelfogható javulást szorgalmaz a német és az uniós vállalatok számára ezen a területen".

Az önvezető autók lidarok és érzékelők segítségével rengeteg adatot gyűjtenek mind az utasok és a vezető viselkedéséről, mind pedig az autó környezetéről. Az autók a telefonjaikhoz és más eszközökhöz való kapcsolódáson keresztül egyre több adatot gyűjtenek a járművezetőkről is.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
astrazeneca_vakcina_oltoanyag