Gazdaság

Nem fizet osztalékot a Rába

MTI
A Rába Járműipari Holding Nyrt. csütörtöki közgyűlése, az igazgatóság javaslatának megfelelően úgy határozott, hogy a járműgyártó vállalat idén sem fizet osztalékot - közölte a győri székhelyű cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

A határozat szerint a Rába a megállapított eredményt eredménytartalékba helyezi. A közgyűlés elfogadta a vállalat igazgatóságának beszámolóját a társaság tavalyi évi működéséről. A nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint 72,9 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, 8,6 milliárd forinttal többet, mint 2022-ben. Átfogó eredménye 1,2 milliárd forint lett, 448 millió forinttal kevesebb, mint egy évvel korábban.

A Rába közgyűlése döntött arról is, hogy az a tulajdonában álló, 1969-ben épített 67 ezer négyzetéter alapterületű gyártócsarnokot felújítja. A csarnok stratégiai jelentőségű a Rába Nyrt. leányvállalata, a Rába Futómű Kft. működésében. A felújítást három fázisban valósítják meg.

A Rába Futómű Kft. a Gyármentő programban elnyert támogatás egy részét az első fázisban megvalósuló tetőszerkezet felújítására fordítja, míg a munkálatok fennmaradó részének finanszírozása saját forrásból történhet.

A közgyűlés jóváhagyta, hogy az elektronikus aukciós rendszeren keresztül értékesítsék Győr belterületén a Rába tulajdonában álló, két helyrajzi számon nyilvántartott, 9471 négyzetméteres ingatlant.

Az ingatlanokat együtt értékesítik, négyzetméterenként minimum nettó 64 700 forintért, összesen nem kevesebb mint 612,8 millió forintért. A Rába Nyrt. részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A papír 1325 forinton zárt csütörtökön. Az elmúlt egy évben árfolyamának maximuma 1575 forint, minimuma pedig 1110 forint volt.

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
jerome powell fed fed